Email
YouTube
FB
Twitter

Izgradnja puteva

 

RJ Gradnja

Mala slika

Osnovne delatnosti RJ Gradnja su rehabilitacija, rekonstrukcija i izgradnja puteva, mostova, platoa i drugih objekata u niskogradnji.

 

Zbog skromih sredstava rada i kadrovskih problema ova radna jedinica nije formirana kada je osnovano preduzeće 1962. godine. U početku su se aktivnosti na rehabilitaciji, rekonstrukciji i izgradnji puteva odvijale preko redovnog održavanja, što je i bila osnovna delatnost preduzeća. U tom periodu preduzeće je ulagalo u inženjersko-tehnički kadar. Polovinom sedamdesetih godina to ulaganje je dalo rezultate i tada dolazi nekoliko inženjera i tehničara, kao i poboljšanje voznog i mašinskog parka (do tada veoma skromnog), čime se nametnula ideja formiranja radne jedinice Gradnja. Prvi veći posao ove radne jedinice i preduzeća u celini je bio izgradnja magistralnog puta R-22 Raška - Novi Pazar.

Mala slika

Sedište RJ Gradnja je u Novom Pazaru. U zavisnosti od obima poslova i teritorija gde se radovi izvode, organizujemo i vodimo gradilišta na svim područjima, od Kraljeva preko Raške, Novog Pazara do Tutina i Sjenice, kao i područja Kosova i Crne Gore. Po potrebi formiraju se i nova područja, kao što su Vojvodina (Koridor), autoput Niš - Pirot.

 

Prilikom izvođenja radova primenjujemo savremene metode građenja, kao i modernu mehanizaciju i opremu. Takođe, šefovi gradilišta i stručne službe detaljno prate dinamiku izvođenja radova kroz projekte organizacije gradilišta, kao i sve detalje vezano za prihode i rashode gradilišta.

Mala slika

Većinu radova tokom kalendarske godine ova radna jedinica izvodi od stvaranja povoljnih vremenskih uslova (mart, april) do trajanja takvih uslova (novembar, decembar). Takođe, na zahtev investitora radovi se izvode i u drugim periodima kalendarske godine (januar, februar, decembar), kada se loši vremenski uslovi za radove prenebregnu primenom novih tehnoloških ostvarenja i aditiva za materijale, tako da se rad u ovakvim uslovima ne odražava negativno na kvalitet izvedenih radova.

Velika slika

Broj zaposlenih u ovoj radnoj jedinici je veoma promenljiv i on zavisi od obezbeđenosti poslova i dinamike izvođenja radova. U RJ Gradnja trenutno ukupno zaposlenih ima 58, od čega 10  diplomiranih građevinskih inženjera, 10 građevinskih tehničara, 3 geometra, 1 magacioner, 4 radnika službe obezbeđenja i 30 radnika raznih struka i kvalifikacija (tesara, armirača, zidara, NK radnika). U zavisnosti od ukazane potrebe (povećan obim radova) primamo sezonsku radnu snagu, kao i inženjersko-tehničko osoblje.

 

Primarni zadatak i obaveza svih zaposlenih u ovoj radnoj jedinici je kvalitet izvedenih radova, znači zadovoljenje investitora. Na taj način radimo na očuvanju renomea preduzeća u celini, stečenog pedesetogodišnjim radom.

Fotografije izgradnje puteva možete pogledati ovde: